Subsidie en anders en angst

Het Metropole Orkest krijgt de komende jaren 16 miljoen euro subsidie en kan tot 2017 blijven voortbestaan. Als je dan kijkt wat de kaartjes kosten dan is dat toch schrikken. Muziek zou voor ons allemaal moeten zijn toch? Ze geven 7 januari een concert in Amsterdam en die kaarten zijn vanaf 26,75 tot 38,00 euro. Wie geeft mij wat subsidie om naar zo’n concert toe te gaan? De prijzen moeten voor iedereen gewoon omlaag!

Het kan ook anders, ik was afgelopen week in Aalsmeer bij “A Warm and White Christmas” in Crown Theater Aalsmeer. De vroegere pretfabriek en televisiestudio’s van Aalsmeer. Stichting Crown Theater Aalsmeer wordt volledig gerund door vrijwilligers. Dankzij hun enthousiaste inzet is het succes van dit theater mogelijk. Deze show was met zang van o.a. Margriet Eshuijs en Maarten Peters en met het orkest Timbre Divers.  Ze zullen er met zijn allen bijna niets aan verdienen, schat ik zo in, maar de intentie is goed. Opvallend is dat ik naast mensen uit Amstelveen zat en die waren teleurgesteld. Waarom? Nou we zijn verwend met mooie decors en A-klasse zangers enz. Dus de grote producties. En dan valt zo’n “gewone” voorstelling een beetje tegen. Tja, zo denken de mensen tegenwoordig. Alles moet sneller en mooier. Ik heb bewust genoten deze avond van het mooie vioolspel en van de andere muzikanten van het orkest.

Ik stelde een vriendin voor om naar de tentoonstelling van Toetanchamon te gaan. Haar antwoord was, “dat ze 16 euro veel geld vond voor een kaartje en dat het niet eens echt was.” Het zijn allemaal replica’s en de geschiedenis kun je ook in een boek lezen of op internet. Zij wees mij hier bewust op en ik vond dat ze helemaal gelijk had. We gaan dus ergens anders heen.

En dan nog even over de schietpartij in Amerika. Kinderen gaan bewaken met geweren. Een vriendin van mij met kinderen was in deze mijn ervaringsdeskundige. Volgens haar kun je beter beginnen met de aanpak van de schietende videogames die kinderen spelen. De leeftijd voor die spellen is vanaf 16 tot 18 jaar maar de ouders kopen deze spellen gewoon voor de kinderen. De ouders moeten zich ervan bewust worden dat die leeftijd er niet voor niets is. Nadenkertje, maar hoe dan ook, idioten blijven er altijd bestaan.

En dan nog de politiek. Opvallend dit jaar is, dat steeds als er iets was gebeurd, ik steeds hoorde: de Tweede Kamer is hier erg van geschrokken…… Kunnen we voor 2013 een andere  zin gaan bedenken? De Tweede Kamer zal er alles aan doen om een oplossing te gaan bedenken, zodat dit minder of nooit meer gaat gebeuren. Lijkt mij een goede zin en klinkt ook lekker voor de camera? Je kunt ook bang zijn in de politiek. Diederik Samsom is bang dat dit kabinet de rit niet zal uitzitten. Kan iemand aan Diederik gaan uitleggen dat in tijden van crisis het volk behoefte heeft aan vertrouwen en daadkracht. Diederik, je maakt zelf ook deel uit van het volk en je mag best angst hebben. Maar mensen hebben óók jou gekozen omdat ze dachten dat je het kon. Angst is een slechte raadgever.

De samenleving is inderdaad aan een bewuste grondige herziening toe, komt goed, geen angst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tuB4q

Please type the text above: